fbpx
Peelings
Weg met onzuiverheden, pigmentvlekken, littekens en andere onregelmatigheden! Het kan met de juiste peeling. Tijdloos Beauty adviseert je graag
16281
page-template-default,page,page-id-16281,bridge-core-2.4.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Peelings

Peeling voor een stralende huid

 

peelings groningen

 

Heb je het over huidverbetering dan heb je het over peelings. Zonder peeling geen resultaat. Logisch want een verdikte huid neemt geen werkstoffen op en dus ben je voor niets aan het smeren met je serum en je crème. Daarnaast raakt je huid verstopt omdat de huidcellen over je poriën blijven liggen waardoor puistjes ontstaan. Helemaal niet wat je wilt! Breng je huid in topconditie en maak nu een afspraak

 

Peelings van fruitzuren: AHA’s – BHA’s

Over fruitzuren zul je vast wel het een en ander gehoord hebben. Deze zijn enorm populair omdat ze naast een peelende werking aan de opperhuid ook een diepere werking hebben. Fruitzuren komen vaak uit fruit zoals de naam al aangeeft maar ze kunnen ook uit melk, suikerriet of bijvoorbeeld berkenschors of amandelen komen.  In de salon werken wij veel met deze zuren. We kunnen kiezen voor AHA’s = Alpha Hydroxyzuur of BHA’s = Betahydroxyzuur in verschillende soorten en sterktes. De sterkte hangt af van de zuurgraad en het percentage zuren. Hoe lager de zuurgraad (de ph) hoe sterker de peeling. De keuze in soort en sterkte hangt af van je huid en het effect dat we willen bereiken. Uiteraard geven we je hierover een passend advies.

 

AHA-peeling

De AHA’s zijn in water oplosbaar en hebben een kleine moleculaire structuur. Ze zakken daardoor heel gemakkelijk dieper in je huid waar ze cel na cel hydrateren en activeren. Dit geeft dus direct een mooie gehydrateerde en geactiveerde huid. Een goede hydratatie is belangrijk om werkstoffen van de ene naar de andere cel te kunnen transporteren. Dit zorgt er dus voor dat de werkstoffen die we daarna aanbrengen op de huid of die aan de peeling zijn toegevoegd gemakkelijk tot aan de onderste en levende laag cellen komen. En dat is wat we willen!
AHA’s zijn mooi bij:
• Fijne lijntjes en rimpeltjes
• Een droge, vochtarme huid
• Zonschade
• Grove poriën.
• Verslapte huid
• Vermoeide en vale huid

 

Salicylzuur peeling

Salicylzuur is een BHA, een Bèta Hydroxyzuur. Bèta Hydroxyzuur is één van de meest effectieve ingrediënten voor de behandeling en preventie van acne. Naast het verwijderen van dode huidcellen aan het huidoppervlak, dringt het in olie-oplosbare Salicylzuur diep de poriën in om overtollig vuil en dode huidcellen op te lossen, comedonen te verwijderen en verstoppingen te voorkomen. Bij regelmatig gebruik van dit ingrediënt blijft de huid schoon en vrij van ontstekingen. Doordat Salicylzuur diep de porie indringt is het in staat om verstoppingen op te lossen en de bacterie die acne veroorzaakt, de propioni bacterie, te vernietigen. Ook bij de gevoelige rosacea huid kan Salicylzuur heel fijn zijn omdat het naast een peelende werking ook kalmerende eigenschappen heeft en minder irriterend is dan de AHA´s.
Salicylzuur is ideaal bij:
• Vette en onzuivere huid.
• Rosacea huid
• Verdikte huid met grove poriën.

 

Resurfacings | Chemische peeling

Daarnaast werken wij met de gecontroleerde resurfacings van pH Formula. Deze geven wel de voordelen van een chemische peeling maar niet de nadelen. Ze bevatten een cocktail van verschillende zuren die elkaar versterken met daarin krachtige werkstoffen die ervoor zorgen dat de huid snel weer opbouwt. Dit voorkomt de downtime die normaal is bij een chemische peeling. Met de resurfacings beschadigen we je huid licht zodat je huid hard moet werken om weer op te bouwen. Een soort sportschool voor je huid dus. Alle werkstoffen zijn al met de peeling naar binnen gebracht en kunnen daar direct aan het werk om je huid te herstellen. Je huidfuncties worden geactiveerd en genormaliseerd. Dit resulteert in een mooie, schone en gezonde stralende huid.
Voor elk huidtype en elk probleem wordt een ander cocktail van zuren en werkstoffen ingezet. Vaak doen we een kuur van meerder behandelingen om de 3-5 weken zodat we samen met de producten voor thuisgebruik de huid in korte tijd kunnen trainen en opbouwen. We stimuleren de aanmaak van collageen en elastine, de talgklier wordt genormaliseerd en de huidbarrière weer gezond. We kunnen hierbij kiezen voor milde, middeldiepe en diepe peelings. Dit hangt af van de conditie van je huid en het resultaat dat je wilt behalen en waar in je huid we willen werken.
De resurfacings zetten wij in bij:
• Acne
• Rosacea
• Rimpels en lijntjes
• Huidverslapping
• Zonschade
• Pigmentvlekken
• Droge en gevoelige huid

In combinatie met of afgewisseld door bindweefselmassage, de collageen lamp of de dermapen behandeling versterken we het resultaat. We proberen altijd die combinatie voor jou uit te zoeken die jou het meeste resultaat geeft.
Natuurlijk moet je na elke peeling je huid goed beschermen tegen de zon. Een peeling verdunt je huid en maakt je huid open. Zorg er dus voor dat je je huid goed beschermt tegen UV/A en UV/B.