fbpx
Acne behandeling
Heb je last van acne, onzuiverheden op je huid of pukkels? Kom naar de ervaren schoonheidsspecialist van Tijdloos Beauty in Groningen voor de behandeling van je puistjes. Samen kiezen we de beste behandeling voor jouw huid. Soms wordt deze behandeling ook door je zorgverzekeraar vergoed.
16078
page-template-default,page,page-id-16078,bridge-core-2.4.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Acne behandeling

Iedereen heeft wel ergens in zijn pubertijd een iets vettere huid gehad met een aantal puistjes. Op zich is dat normaal omdat de huid in de pubertijd onder invloed van hormonen vetter wordt en zich verdikt. Hierdoor worden de poriën groter. Omdat de vette huid een lagere zuurgraad heeft dan een normale huid krijgen de bacteriën die acne veroorzaken meer kans om te groeien en dit zorgt voor puistjes en ontstekingen. Met een milde reiniger en een milde scrub is dit vaak heel gemakkelijk wat bij te sturen. Máár….Soms wordt het alleen maar erger en ontstaan er grote ontstekingen die pijnlijk zijn, littekens kunnen veroorzaken en er bovendien ook niet mooi uitzien.

 

Oorzaken van acne

 

 • De pubertijd en de verandering van hormonen geeft een vettere huid.
  Een vette huid heeft de neiging om de dode huidcellen vast te houden waardoor je huid verdikt.
 • Te sterke producten kunnen de conditie van je huid verzwakken waardoor je huid gevoeliger voor ontstekingen wordt
  Te vette producten kunnen ook problemen geven want hierdoor kan je huid gaan verstoppen.
 • Ook voeding kan je talgklier stimuleren zoals bijvoorbeeld (Te) veel junkfood en suikers, te weinig groenten en fruit.
  Sowieso heeft je huid voedingsstoffen nodig om gezond te kunnen blijven. Geef je je lichaam weinig voeding dan zal de conditie van je huid zeker achteruit gaan. Je lichaam is heel slim en zal te allen tijde de belangrijkste organen zoals je hersenen, je hart, je longen enz. voor laten gaan. Van een paar pukkeltjes ga je namelijk niet dood, van een slecht hart wel.
 • Een voedingsallergie voor bijvoorbeeld lactose of tarwe.
  Veel mensen kunnen lactose slecht verdragen en krijgen hierdoor darmproblemen. Daarnaast staan melkproducten er om bekend dat ze veel hormonen bevatten. Omdat acne ook gerelateerd wordt aan hormonen kunnen melkproducten dus ook zorgen voor extra puistjes en pukkeltjes.
 • Stress.
  Stress geeft direct een weerslag op je huid. Het kost je namelijk veel energie en dus ook veel voedingstoffen. Voedingstoffen die je huid niet meer krijgt. Daarnaast zorgt stress voor een verhoogde productie van hormonen
 • Een allergie voor cosmetica of bijvoorbeeld een chemische stof.

 

Wat kun je aan acne doen?

 

Het is altijd belangrijk om je goed te laten adviseren over de juiste producten. Het maakt nogal een verschil of je een van nature vette huid hebt met veel comedonen of dat je juist een gevoelige huid hebt die bijvoorbeeld allergisch reageert op je eigen hormonen en grote ontstekingen heeft. Acne wordt namelijk vaak gecreëerd door het gebruik van verkeerde producten.

Is je huid vet en erg verdikt gebruik dan een reiniger met salicylzuur. Salicylzuur zorgt er namelijk voor dat je huid dunner wordt en werkt tot diep in je porie. Naast een reiniging met salicylzuur is het belangrijk om een talgklierremmmende crème te gebruiken die goed hydrateert en een zonbescherming heeft. Een goed gehydrateerde huid is in balans en daardoor zal ook je talgklier rustiger worden. Wil je je huid iets extra’s geven? Breng dan 2x in de week een enzymatische peeling en een zuiverend masker aan. Super fijn!

Heb je juist van nature helemaal geen vette huid maar toch puistjes en ontstekingen? Dan is het belangrijk om je huid heel zacht te behandelen. Je huid goed te hydrateren en te verzorgen om er zo voor te zorgen dat je Hydro lipide laag, je beschermlaag weer hersteld. Is je beschermlaag niet in orde dan verliest je huid haar vocht en krijg je een gevoelige en reactieve huid met een overspannen talgklier die probeert je huid te herstellen. Helaas kan een talgklier alleen maar talg maken en wordt je huid dus vetter!! Ook bij een gevoelige huid is een peeling heel fijn omdat ook deze huid vaak verdikt is. Wij adviseren een milde enzymatische peeling of een peeling met fruitzuren en daarna een voedend en/of hydraterend masker.

 

Wij trainen je huid

 

Natuurlijk doen we nog steeds de `normale` reinigende behandeling met het uitzuiveren van je poriën en een reinigend masker maar meestal werken we met de resurfacings van pH Formula. Dit zijn peelings met een mix van zuren die je huid tot aan de levende cellen activeren en zelfs een beetje beschadigen. Hierdoor zal je huid gaan denken: “Dit is niet ok!!” En zal heel hard gaan werken. De fruitzuren hebben tijdens de behandeling de benodigde werkstoffen diep mee de huid ingenomen en deze kunnen direct gebruikt worden bij de opbouw van je huid. Zo zorgen we ervoor dat de conditie van je huid in korte tijd verbeterd en je huid minder ontstekingsgevoelig wordt. Een soort work-out dus voor je huid. Omdat de hydratatie verbetert en je beschermlaag zich hersteld zal je talgklier rustiger worden, je poriën kleiner en je huid zal fitter en gezonder zijn. Vaak adviseren we een kuur van 4 behandelingen. Elke 3-4 weken een behandeling/work-out in de salon en jij gaat thuis aan de slag met de producten en eventueel de aanpassingen in je voeding.

Wil jij samen met ons aan de slag? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij ons in de praktijk.

 

De behandeling van acne wordt soms vergoed

 

In veel gevallen kun je de behandeling vergoedt krijgen van je zorgverzekering. Vraag dit na bij jouw verzekering.


Basis acne behandeling; €49,50

Focus acne behandeling €54,50

Tijdloos focus acne behandeling €89,-

Ervaringen acne